Вінні Пуху - 95

Він підкорив серця мільйонів своєю безпосередністю. У ньому дитяча наївність та щирість переплелись з тонкою дорослою іронією. Його засмучували довгі слова, та він з величезним задоволенням складав кумедні пісеньки. Своїм улюбленим днем вважав «сьогодні», а звичайне ходіння навколо дерева міг перетворити на захопливу пригоду. Трішки неповороткий і клишоногий, забудькуватий і розсіяний, добрий та сміливий Вінні-Пух продовжує тішити малюків. Його життєві істини залишаються актуальними й для дорослої аудиторії. Цьогоріч у Вінні ювілей. 18 січня (на День народження свого творця) знаному на весь світ медолюбу виповниться 95.

Щодня безліч батьків читали казку про ведмедя Вінні своїм дітям перед сном, але мало хто знає, звідки з’явився цей літературний герой, і хто був його прототипом. Історія одного з найвідоміших казкових персонажів ХХ століття Вінні-Пуха почалась 21 серпня 1921 року, коли письменник Алан Александр Мілн подарував своєму синові Крістоферу Робіну плюшевого ведмедя на день народження. Хлопчик назвав улюблену іграшку Едвардом. Пізніше чотирирічний Робін відвідав Лондонський зоопарк. Йому дуже сподобалась канадська бура ведмедиця Вінніпег, біля клітки якої Крістофер міг стояти годинами. Після цього своє іграшкове ведмежа хлопчик перейменував на Вінні. А друга частина імені казкового героя походить від імені лебедя Пуха, з яким теж товаришував Крістофер. Ігри з сином надихнули Алана і стали основою для створення історій про пригоди Вінні-Пуха. Колекція дитячий іграшок поповнювалась, а уява творила нових персонажів. Меланхолійний віслюк Іа-Іа, довірливе поросятко Паць, грайливий Тигру, кенгуру-мама Кенгу і її дитинча Крихітка Ру, мудра Сова і ввічливий Кролик разом із Крістофером Робіном і його другом Вінні-Пухом перенеслись на сторінки книг.

1226 р. книгу «Вінні-Пух» опубліковано у лондонському видавництві Methuen. Того ж року вона стала бестселером. В 1960-ті-1970-ті роки, завдяки переказу Бориса Заходера «Вінні-Пух і всі-всі-всі», Вінні став дуже популярним і у СРСР. Перший переклад Вінні-Пуха українською здійснив у 1974 р. Леонід Солонько (перевиданий у 2001 та 2003 році видавництвом “А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА”). В 1950-ті роки Вінні-Пухом зацікавився Уолт Дісней. Діснеївський короткометражний фільм "Вінні-Пух" виходить у світ в США в 1966 році і має настільки запаморочливий успіх, що вже в 1968 році за ним слідує другий фільм, який став лауреатом кінопремії "Оскар". До 80-річного ювілею Вінні-Пуху була присвячена зірка на "Алеї слави" в Голлівуді.

Познайомитись із плюшевим кумиром або відтворити в пам’яті забуті пригоди улюблених героїв ви зможете, завітавши до нас. Як же чудово знову пройти шляхами Вінні! Світ «Вінні-Пуха» неймовірний. Це світ справжньої дитячої кімнати, де зовсім немає предметів розкоші, обмаль іграшок, але багато світла, тепла й любові, і – необмежений простір для дитячої фантазії. Герої казкової повісті – це образи дорослих і дітей водночас, які говорять усім зрозумілою мовою, мовою серця…

Щоб послухати серію аудіоказок про «Вінні та його друзів» і переглянути фільм «Крістофер Робін», перейдіть за вказаними нижче посиланнями.1.

1. https://www.svitkazok.in.ua/vinnythe/

2. https://kino4ua.net/406-krstofer-robn.html

/Files/images/IMG_20210111_094726.jpg

/Files/images/IMG_20210111_094837.jpg

/Files/images/IMG_20210111_094210.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 233

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.