Живуть ці шляпки крізь епохи, роки – у світі моди роблять нові кроки

З давніх часів і донині капелюх вважається найзагадковішим аксесуаром. З цим головним убором були пов’язані легенди і повір’я. Спершу його залучили до справи маги і чарівники. Потім крислатий капелюх із загостреним куполом став атрибутом відьом, а ще трохи згодом – фокусників. Такі ж конусоподібні капелюхи носили астрономи: вірили, що вони є засобом «підключення до космосу». Вважалося, що капелюх здатен не лише змінити зовнішність свого власника, але й його думки і відчуття. Така проста деталь гардероба має навіть свій день у календарі. 15 січня відзначається всесвітній День капелюха або День головного убору.

Перші капелюхи виготовляли із соломи для захисту від примхливої погоди.

У Західній Європі ХIV-XV ст. вигляд і форма головного убору вказували на професію людини, яка його носила. Берет одягав лікар, хутряну шапку – нотаріус, чорну шапку – вчений, капелюх із пір’ям – студент із заможної родини. Мабуть, найбільші шанувальники капелюхів – англійці. Особиста колекція королеви Єлизавети ІІ налічує близько 5 тисяч капелюшків на будь-який смак.

Образ капелюха існує у казках майже всіх народів світу. Це і шапка-невидимка, чеська казка «Чарівний капелюх», «Червона Шапочка» Шарля Перро, капелюх чарівника з казок про мумі-тролів Туве Янсона, знаменитий капелюх Шерлока Холмса із романів Артура Конан Дойла. А на сторінках книг про кумира сучасних дітей Гаррі Поттера ви зустрінетесь із сортувальним капелюхом, що вміє розмовляти і з точністю визначає риси характеру маленьких чарівників.

Не бійтесь експериментів зі стилем, додайте родзинку в свій образ у вигляді розкішного капелюха. Цей особливий аксесуар обов’язково додасть впевненості своєму власнику, приємно здивує ваших друзів і близьких.

/Files/images/IMG_20210111_111504.jpg

/Files/images/IMG_20210111_111931.jpg

/Files/images/IMG_20210111_112424.jpg

/Files/images/IMG_20210111_112241.jpg

/Files/images/IMG_20210111_112020.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 181

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.