Рукавичка невеличка на снігу собі лежить

Щодня у всьому світі відзначається багато свят. Їх основна мета — наповнити рутину свіжістю й натхненням, зробити звичайні речі вигадливішими і, звісно ж, повеселитися. 6 грудня святкують День рукавиці.

Чи знаєте ви, що слова «рукавиці» та «рукавички» різні за своїм лексичним значенням? Так, рукавиці мають одне відділення для великого пальця, а рукавички — п’ять отворів для кожного пальця руки окремо. Вперше рукавиці з’явились у Стародавньому Єгипті. Це були мішечки, які надягали на кисті рук і зав’язували на зап’ястках. А от рукавички виявили при розкопках гробниці Тутанхамона. Цікавим є і той факт, що особиста колекція Наполеона Бонапарта налічувала близько 240 пар рукавичок.

Народна казка про рукавичку — світлий спогад засніженого дитинства. Мишка-шкряботушка, жабка-скрекотушка, зайчик-побігайчик, лисичка-сестричка, вовчик-братик, кабан-іклан та ведмідь-набрід тішили наших пра-пра-прадідусів і бабусь, і неодмінно тішитимуть онуків покоління за поколінням. Давайте разом пригадаємо цю добру історію. А її продовження читайте у книзі Івана Малковича. Його «Різдвяна рукавичка» розповість про щасливу пригоду добре знайомих усім героїв. Щоб переглянути мультфільм за однойменною казкою, перейдіть за посиланням: https://youtu.be/GruCki9VHbE

 Рукавичка

/Files/images/IMG_20201203_095415.jpg

/Files/images/IMG_20201203_095528.jpg

Мишка на рукавичці

Кiлькiсть переглядiв: 412

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.